WWW.INTERDAM.COM

InterDam door de ogen van een stagiair. Vincent is een 4e jaars MBO Werktuigbouwkunde student. Hij gaat mede door deze afstudeerstage dit schooljaar afstuderen. Sinds 1 september loopt Vincent stage bij InterDam. Hij vertelt over zijn eerste ervaringen als stagiair binnen InterDam.

Hoe heb je InterDam leren kennen?

Ik heb InterDam leren kennen via mijn huidige school, het Da Vinci college in Dordrecht. Op school is er een lijst beschikbaar met mogelijke stagebedrijven en daar stond InterDam tussen. Na het bekijken van de website met daarop de producten en de informatie over het bedrijf ben ik erg enthousiast geworden. Na het versturen van een open sollicitatie ben ik uitgenodigd voor een kennismakingsgesprek. Deze kennismaking heeft mijn beeld bevestigd en op 1 september is mijn stage van start gegaan.

Welke opleiding volg je en waarom heb je hiervoor gekozen?

Ik volg de opleiding MBO Werktuigbouwkunde, niveau 4. Ik heb voor de opleiding Werktuigbouwkunde gekozen vanwege mijn grote interesse in de techniek. In mijn opleiding wil ik meer technisch inhoudelijke kennis op doen om uiteindelijk een uitdagende baan te vinden.

Wat houd je stage precies in?

De stage bij InterDam is mijn afstudeerstage. Dit houd in dat ik tien weken meeloop op diverse afdelingen om daarna binnen tien weken een proef van bekwaamheid af te leggen zodat ik mijn diploma kan behalen.

Momenteel werk ik mee in de productie, hier worden de producten van InterDam geassembleerd en gemonteerd. Verder kijk ik mee bij de werkvoorbereiding en de product coördinatie. Een erg leerzame plek binnen de organisatie omdat hier alles samen komt.

Wat heb je tot nu toe geleerd tijdens je stage en wat verwacht je nog te gaan leren?

Ik heb een goed beeld gekregen van de werkprocessen binnen de productie. Ik heb gezien hoe problemen ontstaan maar ook hoe deze snel kunnen worden opgelost. Daarnaast heb ik een goed inzicht gekregen in de technische producten van InterDam.

Verder heb ik meegelopen op de werkvoorbereiding om te zien hoe een planning wordt opgezet en werkpakketten worden uitgezet. Ik verwacht de komende periode meer te leren over het opstellen van werkpakketten en final documents.

Hoe is de begeleiding gedurende je stage?

De begeleiding vanuit InterDam is erg goed, van alle kanten word ik geholpen en kan ik mijn vragen stellen. Als ik een probleem heb dan kan ik altijd bij mijn begeleider terecht. Verder leer ik ontzettend veel van de ervaren collega’s.

Wat vind je van InterDam als stageplek?

InterDam is een uitstekende stageplek omdat er veel ruimte is om dingen te leren. Daarnaast vind ik het leuk dat het voor mij een nieuwe branche is en een nog een onbekend product. Hierdoor leer ik in korte termijn ontzettend veel. In verband met de drukte binnen het bedrijf leer je goed met tijdsdruk omgaan en efficiënt te werken. Door een goede begeleiding zorgt InterDam ervoor dat ik als stagiair veel leer maar ook dat InterDam mij effectief kan inzetten.

Hoe ervaar je InterDam als werkomgeving?

InterDam is een prettige werkplek met een erg goede onderlinge sfeer. Iedereen is bereid elkaar te helpen indien nodig. De collega’s waarmee ik samenwerk zijn vriendelijk en hebben vooral erg veel kennis.

Daarnaast merk je dat InterDam een ambitieuze organisatie is. De uitstraling is erg professioneel en alle producten worden tot in perfectie afgewerkt. Ik word daar erg enthousiast en gemotiveerd van.

Wat verwacht je na je stage bij InterDam te gaan doen?

Dit hangt helemaal af van wat ik na mijn studie wil gaan doen. Waarschijnlijk ga ik doorstuderen op het HBO. Wellicht kan dit in duale vorm in samenwerking met InterDam. Wanneer ik dit in een voltijd vorm ga doen dan hoop ik in ieder geval nogmaals een stage of project in samenwerking met InterDam te kunnen gaan doen om nog meer te leren van het product maar ook de manier van werken.