WWW.INTERDAM.COM

InterDam was als standhouder aanwezig op de Offshore Energy Beurs 2016 in de RAI te Amsterdam. Felix, Sales Engineer, heeft in zijn eerste maand als InterDammer een bezoek gebracht aan de beurs om onze (potentiele) klanten te ontmoeten en InterDam te vertegenwoordigen.

Felix: “Als nieuwe Sales engineer en als nieuweling bij InterDam, probeer je je vast te klampen aan alle voorbij komende gezichten, indrukken en de bulk aan informatie die je tot je moet laten komen. Overal worden handen aangereikt en je probeert er zoveel mogelijk van te (be)grijpen. Door zo snel mogelijk informatie in te winnen en eigen te maken kun je de markt beter begrijpen en daadwerkelijk iets toevoegen.”

In de eerste maand heeft Felix zijn collega’s druk in de weer gezien met de voorbereiding van de Offshore Energy beurs. Daarom een goede indruk van de verwachtingen vanuit InterDam. En het eerste evenement waar hij een impressie van de stand kan krijgen en ook nog eens zelf een impressie kan achterlaten aan zowel InterDam als haar bezoekers.

De beurs
Het doel van elke beurs is om bestaande contacten te onderhouden en daarnaast nieuwe leads te genereren om zo de klantenkring uit te breiden en new business aan te trekken. Naast dit algemene doel had hij echter ook een persoonlijke doelstelling: Via het voeren van gesprekken met de bezoekers peilen in hoeverre hij bekend is met de materie en producten van InterDam en niet onbelangrijk, of hij het goed kan overbrengen.

foto-felix-beurs

Felix: ‘Wat betreft de persoonlijke doelstelling is het vertellen vanuit de comfortzone nog niet helemaal gelukt. Maar toch blijkt dat je binnen vier weken al een hoop hebt kunnen leren om dit direct toepassen in de praktijk. Dagen als deze zijn hier perfect geschikt voor, je merkt dat er een diversiteit aan vragen worden gesteld waarvan een deel direct beantwoord kon worden en een deel in samenwerking met één van mijn collega’s.”

En dan aan het einde van een beursgesprek komt de wisseling van visitekaartjes. Wanneer je dan het kaartje kunt plaatsen in de glazen verzamelpot, zorgt dit toch voor een #Coolmomentje.

Goede doel
Naast deze persoonlijke en zakelijke doelen was deze beurs ook nog gelinkt aan een sportief en goed doel. Op de InterDam stand kon namelijk gefietst worden voor het goede doel ‘De Nederlandse Brandwonden stichting’. Door middel van het opgewekte KWH is er een mooi bedrag van €6500,- geschonken aan De Brandwonden Stichting.

Felix: “Deze eerste beurs smaakt wat mij betreft naar meer. Hetgeen wat rest is het opvolgen van de leads de volgende dagen op kantoor en inmiddels kan ik met trots zeggen dat ik mijn eerste order succesvol heb verwerkt.”