WWW.INTERDAM.COM

InterDammers vertellen over hun ervaringen als werknemer van InterDam. Vandaag spreken wij Edward Sillem en Silke Schlechter.

Edward Sillem                                                                 Functie Projectmanager                                                            Werkzaam sinds september 2016

Hoe heb je InterDam leren kennen?

Ik ben benaderd door de Recruiter van InterDam, Kees, voor de vacature Constructeur. Tijdens dit gesprek heb ik aangegeven dat Interdam als werkgever mij erg aanspreekt, maar ik liever een functie als Projectmanager ambieer. Intern is toen gekeken naar de mogelijkheden voor deze functie en na twee prettige gesprekken kon per 1 september starten als Projectmanager bij InterDam.

Wat houd je functie precies in?

Als Projectmanager ben ik verantwoordelijk voor de realisatie van diverse (inter)nationale projecten van InterDam. Hierin is het contact met de klant een essentieel onderdeel om aan alle verwachtingen en projectspecificaties te kunnen voldoen. Verder geef ik input aan het projectteam over de werkzaamheden, planning en activiteiten om het eindproduct volgens de InterDam kwaliteitsnormen op te kunnen leveren. Als projectmanager ben ik na het verkooptraject tot aan de oplevering van het project betrokken, deze veelzijdigheid spreekt mij erg aan in de functie.

Waar werk je aan bij InterDam?

Momenteel heb ik drie offshore projecten onder mijn hoede. Het gaat hier om offshore modules voor windmolenparken op zee. Deze worden gebouwd in Hoboken, België. Hiervoor ben ik regelmatig op locatie te vinden. Voor deze projecten maakt InterDam alle architectonische onderdelen zoals wanden, deuren, ramen en isolatie van de stalen wanden en vloeren.

Verder begeleid ik ook het bouwproject rondom Technova College in Ede. Een grote technische school.

Wat vind je van InterDam als werkgever?

Ik ervaar InterDam als een prettige werkgever. InterDam biedt volop kansen om jezelf te ontwikkelen. Eerlijk gezegd heb ik daar nog niet genoeg gebruik van gemaakt, wat mede komt door de verantwoordelijkheden die ik heb gekregen binnen de diverse projecten.

Binnen InterDam wordt er hard gewerkt en daar wordt ook de waardering voor uitgesproken. Dit is in mijn ogen ook erg belangrijk. Naast het werk worden er geregeld leuke activiteiten georganiseerd door de personeelsvereniging. En natuurlijk de laatste-vrijdag-van-de-maand-borrel, waar we altijd naar uitkijken!

Hoe ervaar je InterDam als werkomgeving (denk aan werksfeer, collega’s, uitstraling)?

De sfeer in het bedrijf is erg goed. Door een open en platte bedrijfsstructuur staat voor iedereen altijd de deur open. Zo leg je makkelijk contact met collega’s en is er altijd ruimte om vakinhoudelijk te sparren of voor een kort overleg over projecten.

—————————————————————————————————————————————————————————————————————–

Silke Schlechter                                                                Functie Project engineer                                                      Werkzaam sinds maart 2009

Hoe heb je InterDam leren kennen?

Voor ik ben gestart bij InterDam was ik werkzaam voor de firma Van Dam. Destijds zocht InterDam een projecttekenaar, een fuctie die mij op het lijf geschreven was. Zodoende het gesprek aan gegaan en de klik was er direct. Vooral de extra verantwoordelijkheden die ik bij InterDam kon krijgen spraken mij erg aan. En nu 8,5 jaar geleden werk ik nog steeds met veel plezier bij InterDam!

Wat houd je functie precies in?

Ik ben verantwoordelijk voor het uitwerken van de engineering binnen een (voornamelijk offshore) project. Denk aan het uitwerken van plattegronden naar details en uiteindelijk ook de fabricagetekeningen. Ik vertaal in feite de vraag van de klant naar een oplossing/ontwerp volgens de InterDam normen. Na goedkeuring van het design kunnen deze ontwerpen in productie worden genomen. De werkzaamheden worden vooral in Autocad gedaan. Het werk is erg leuk omdat ieder project verschillende uitdagingen met zich mee brengt.

Waar werk je aan bij InterDam?

Ik werk voornamelijk aan offshore projecten. De afgelopen twee jaar heb ik veelvuldig meegewerkt aan Yamal projecten (voor verschillende EPC’s). Verder aan het Hornsea Project (G21 fire panel project). Momenteel werk ik aan het bouwproject Technova college te Ede, wat voor de afwisseling erg leuk is. Dit is een hele andere manier van werken vergeleken met de offshore projecten.

Wat vind je van InterDam als werkgever?

InterDam is een fijne werkgever! Er wordt altijd met je mee gedacht over persoonlijke ontwikkeling in je functie en scholing. Maar ook in moeilijkere tijden in zowel werk als privé is InterDam een werkgever die voor je klaarstaat. Het is niet voor niks dat ik al zo’n lange tijd met heel veel plezier naar mijn werk toe kom.

Hoe ervaar je InterDam als werkomgeving (denk aan werksfeer, collega’s, uitstraling)?

Een prettige werkomgeving met een mooi kantoor en fijne collega’s. InterDam heeft een goede mix van jonge en ‘iets minder jonge’ werknemers. In de pauze gaan we met een groep wandelen of een potje tafeltennissen. Gezellig en gezond! Binnen InterDam gaan we altijd respectvol met elkaar om!