WWW.INTERDAM.COM

Solliciteren, geen alledaagse bezigheid! Dat snappen wij maar al te goed. Om jou te helpen met jouw voorbereiding op jouw sollicitatie en het sollicitatiegesprek geven we je graag een aantal tips! De tips zijn geen garantie voor succes, maar zorgen wel voor een goede voorbereiding tijdens jouw sollicitatie naar een functie bij InterDam.

Wat doet InterDam?

Voor je solliciteert bij InterDam is het fijn dat je je goed inleest over ons bedrijf. Wat doen we? Waar staan we voor?

Past dit bij jou? Ja? Laat het ons weten!

Check je CV en motivatie op taalfouten

De eerste stap van jouw carrière bij InterDam is het versturen van een CV en motivatiebrief. Zorg voor een goede eerste indruk en let op dat er geen spelfouten in jouw documenten staan. Wil je opvallen? Wees creatief en pimp je CV door bijvoorbeeld gebruik te maken van een portfolio of verras ons met jouw onderscheidende manier van solliciteren.

Uitgenodigd?

Wij verwachten dat jij tijd en energie steekt in jouw sollicitatie. Dit doen wij ook richting de sollicitanten. Wij nemen elke sollicitatie nauwkeurig door en zullen altijd terugkoppelen of wij jou wel of niet uitnodigen voor een kennismakingsgesprek. Word je uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek dan is een carrière bij InterDam een stapje dichterbij. Waarschijnlijk ben je niet de enige die op gesprek gaat, het is daarom belangrijk je tijdens het gesprek zo goed mogelijk te presenteren.

Bereid het gesprek voor 

Zorg dat je alles weet over InterDam en de functie waarop je solliciteert. Neem de vacature goed door en bekijk de website om een goede indruk te hebben van InterDam en haar producten.

Bedenk alvast welke vragen er aan je gesteld kunnen worden en bereid de antwoorden goed voor. Een vraag die je altijd kunt verwachten is ‘Wat is de reden dat je bij InterDam hebt gesolliciteerd?’. InterDam zoekt altijd proactieve medewerkers, neem daarom een actieve houding aan in gesprek. Dit kun je doen door zelf ook een aantal goede vragen voor te bereiden die je tijdens het gesprek kunt stellen. Hoe meer informatie jij hebt over het bedrijf en de functie, hoe beter jij kunt beslissen of InterDam de werkgever is die bij je past.

Uiterlijke verzorging 

Een eerste indruk kun je maar één keer maken. Kleed je daarom netjes en zorg voor een verzorgd uiterlijk. Er komen dagelijks klanten op bezoek en wij willen altijd representatief voor de dag komen.

Kom op tijd 

Het lijkt misschien overbodig om te zeggen, maar zorg dat je minimaal 10 minuten van tevoren op het afgesproken tijdstip aanwezig bent. Beter 10 minuten te vroeg dan 1 minuut te laat! Mocht het echt niet lukken om op tijd te zijn, laat dit dan ruim op tijd telefonisch weten aan degene met wie je een afspraak hebt. Wees ook eerlijk over de reden waarom je niet op tijd kunt komen.

Ontspan en wees jezelf 

Een goede voorbereiding is het halve werk, als jij je goed hebt voorbereid kun je relaxed het gesprek in gaan. Daarnaast willen wij graag een ontspannen gesprek voeren omdat we elkaar op die manier het beste leren kennen.

Succes!

Wij komen graag in gesprek met enthousiaste en talentvolle mensen! Neem een kijkje bij onze vacatures, staat jouw vacature er niet tussen? Onze deur staat altijd open voor talent en maken graag kennis met jou!